UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гарріс закликає Трампа оприлюднити дані про своє здоровʼя

Команда віцепрезидентки прагне підкреслити вік республіканця.

Кандидатка у президенти США від демократів Камала Гарріс оприлюднила лист від свого лікаря, який визнав її здоровою та придатною для високих посад. Тепер вона намагається провести контраст зі своїм опонентом від республіканців Дональдом Трампом, пише Reuters

"Вона володіє фізичною та психічною стійкістю, необхідною для успішного виконання обов’язків президента, включаючи обов’язки голови виконавчої влади, глави держави та головнокомандувача", — йдеться у листі лікаря Гарріс Джошуа Сіммонса.

Читайте також: Трамп має перевагу над Гарріс у питанні щодо війни РФ в Україні – опитування WSJ

Агентство вказує, що 59-річна Гарріс балотується проти 78-річного Трампа. За словами помічника віцепрезидентки, вона оприлюднила свою медичну інформацію, аби привернути увагу до відмови республіканця вчинити так само.

Гарріс сказала, що небажання Трампа надати детальні медичні звіти є прикладом його "непрозорості". У відповідь директор із комунікацій кампанії республіканця Стівен Ченг заявив, що Трамп добровільно оприлюднив дані про своє здоровʼя та перебуває "у відмінному стані, щоб стати головнокомандувачем".

Reuters зазначає, що команда Гарріс прагне підкреслити вік Трампа, оскільки він тепер став найстаршим кандидатом у президенти. До цього таким був 81-річний президент Джо Байден, який залишив передвиборчі перегони після поганих результатів дебатів проти республіканця.

Раніше The Hill писало, що демократи стурбовані тим, що Гарріс не може завоювати прихильність виборців-чоловіків. Низка опитувань показують що віцепрезидентка випереджає Трампа серед жінок, але не перевершує його серед виборців-чоловіків. В деяких опитуваннях вона відстає від колишнього президента більш ніж на десяток пунктів.