UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гарріс випереджає Трампа у зборі коштів на виборчу кампанію 

Вступ Гарріс у перегони активізував демократів.

Кампанія кандидата у президенти США від демократів Камали Гарріс і Демократична партія зібрали 361 мільйон доларів у серпні, що дає їй явну перевагу над суперником-республіканцем Дональдом Трампом за два місяці до дня виборів, повідомляє Reuters.

Читайте також: Камала Гарріс посилює позиції серед жінок, Трамп — серед чоловіків

Таким чином, наразі кампанія Гарріс загалом має 404 мільйони доларів.

Днями команда Трампа оголошувала, що його кампанія і Республіканська партія зібрали 130 мільйонів доларів у серпні. Загальна сума, яку на цей момент має кампанія Трампа, становить 295 мільйонів доларів.

Підсумкові дані не включають гроші, зібрані зовнішніми групами, що підтримують кожного з кандидатів.

Згідно з офіційною звітністю, обидва кандидати витратять на виборчу кампанію понад мільярд доларів, що б'є рекорди. Трамп і Гарріс використовують гроші для запуску рекламних кампаній і проведення агітаційних заходів у ключових штатах, від яких значною мірою залежатиме результат виборів.

Експерти уважно стежать за підсумками збору коштів, щоб оцінити динаміку напередодні виборів, які відбудуться 5 листопада.

Три чверті з 1,3 мільйона нових донорів Гарріс за серпень не робили внесків під час президентських виборів у 2020 році. За даними кампанії кандидата від демократів, понад шість із десяти донорів у серпні були жінками, а майже кожен п'ятий - зареєстрованими республіканцями або незалежними.

Читайте також: Трамп обіцяє Маску у разі перемоги дати посаду очільника "комісії з ефективності уряду"

Гарріс, після того, як вступила у виборчі перегони, активізувала демократів і донорів, також опитування показують зростання її рейтингу.

Тим не менш, середні показники опитувань свідчать про напружену боротьбу в ключових штатах, які вирішать долю виборів, — жоден із кандидатів поки не має вирішальної переваги. 

Очікується, що важливим випробуванням для обох сторін стануть телевізійні дебати, які відбудуться вже у вівторок, 10 вересня.