UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гарріс випереджає Трампа у ключових штатах — опитування

Проте перевага дуже незначна.

Згідно з опублікованими в середу результатами опитування CNN/SSRS, віцепрезидентка США Камала Гарріс незначно випереджає колишнього президента Дональда Трампа у ключових штатах.

Опитування показало, що Гарріс обходить Трампа у Джорджії, Мічигані, Неваді та Вісконсіні, хоча її перевага зафіксована або в межах, або ледь виходить за межі похибки. У Пенсільванії обидва кандидати мають по 47%, а в Арізоні Трамп випереджає суперницю на 5%.

У всіх ключових штатах Трамп має вищий результат, коли йдеться про міграційну політику та економіку. Штаб Трампа неодноразово критикував віцепрезидентку за значний рівень інфляції та погіршення кризи на кордоні США з Мексикою.

Гарріс, натомість, обходить Трампа, коли справа стосується захисту демократії, абортів і репродуктивних прав – двох питань, на яких Гарріс побудувала свою кампанію, намагаючись протистояти  Трампу, який запустив скасування федерального права на аборти і заперечував програш на виборах у 2020 році.

Згідно з опитуванням, в Арізоні 62% потенційних виборців заявили, що вони підтримують поправку до конституції штату, яка передбачає фундаментальне право на аборт.

Читайте також: Камала Гарріс посилює позиції серед жінок, Трамп — серед чоловіків

50% потенційних виборців у ключових штатах вважають, що погляди та політика Трампа є надто екстремальними. Трохи менше половини сказали те саме про Гарріс, чий імпульс кампанія Трампа намагається сповільнити телевізійною рекламою, в якій називають її «небезпечно ліберальною».

Опитування було проведене для CNN незалежною компанією SSRS Research з 23 по 29 серпня. Участь у ньому взяли 4398 зареєстрованих виборців в Арізоні, Джорджії, Неваді, Мічигані, Пенсільванії та Вісконсіні. Їх було визначено на основі вибірки на основі реєстрації та опитано онлайн і по телефону. Похибка змінювалася залежно від штату: від плюс-мінус 4,5 відсоткових пунктів до плюс-мінус 4,9 відсоткових пунктів.