UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гарріс випереджає Трампа на 5%, прихильність до неї виросла на 16% — опитування

Прихильність до республіканця залишається на тому ж рівні.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс випереджає колишнього президента Дональда Трампа на 5 пунктів серед зареєстрованих виборців (49% проти 44%). Це значний зсув із липнем, коли Трамп випереджав тодішнього кандидата від демократів Джо Байдена на 2 пункти, йдеться в опитуванні NBC. 

Зокрема, Гарріс віддають перевагу чорношкірі виборці (85%-7%), виборці віком 18-34 років (57%-34%), жінки (58%-37%), білі виборці, що мають диплом коледжу (59%-38%), а також незалежні (43%-35%). Трамп же випереджає опонентку серед чоловіків (52%-40%), білих виборців (52%-43%), а також білих виборців без вищої освіти (61%-33%).

Читайте також: "Надто пізно!" — Трамп відмовився від другого раунду дебатів з Гарріс

Також виріс рейтинг прихильності до Гарріс серед американців. Так, у липні 32% зареєстрованих виборців мали позитивне ставлення до неї, 50% же бачили її в негативному світлі. У новому опитуванні віцепрезидентку позитивно оцінюють 48% опитаних американців, 45% — негативно. Рейтинг Трампа практично не змінився порівняно з липнем — 40% виборців позитивно ставляться до республіканця, 53% — негативно.

Опитування проводили 13-17 вересня за участю тисячі зареєстрованих виборців. Воно має загальну похибку плюс-мінус 3,1 відсоткового пункту.

 Нагадаємо, майже два тижні тому між Гарріс і Трампом пройшли дебати: більшість глядачів назвали кандидата від демократичної партії переможцем “словесного поєдинку”. Втім, як пише The Hill, це не змогло кардинально змінити ситуацію.