UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гарріс розкритикувала візит Трампа на Арлінгтонське кладовище, де він записував відео для TikTok

Підлеглі колишнього президента штовхали працівника цвинтаря.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс розкритикувала колишнього президента Дональда Трампа за відвідування Арлінгтонського національного кладовища. Команда республіканця використала відеозаписи з візиту в інтересах передвиборчої кампанії, повідомляє Reuters.

Зазначається, що 26 серпня Трамп взяв участь у церемонії покладання вінків на честь 13 військовослужбовців, які загинули під час теракту в Афганістані у 2021 році. Він відвідав секцію 60 кладовища, яку військові вважають священною територією. Команда республіканця опублікувала у TikTok відео з кадрами з кладовища, хоча це заборонено законом та політикою Пентагону.

Читайте також: Гарріс випереджає Трампа на 2% — опитування

"Це урочисте місце; місце, де ми збираємося разом, щоб вшанувати американських героїв, які принесли найвищу жертву заради служіння цій нації. Це не місце для політики", — заявила Гарріс

National Public Radio також повідомляло, що підлеглі колишнього президента штовхнули працівника кладовища, коли той намагався запобігти відеозйомці. Армія США стала на його захист, заявивши, що він діяв професійно і зазнав несправедливих нападів.

Візит Трампа також розкритикували деякі ветерани та родичі солдатів.
Сам республіканець заявив, що сім'ї військовослужбовців, які загинули в Афганістані, попросили його піти на Арлінгтонське національне кладовище. Він опублікував відео на своїй сторінці у Truth Social, де родичі щонайменше семи з 13 загиблих під час виведення військ з Афганістану захищали його дії.

Нагадаємо, під час цього ж візиту Трамп заявляв, що наступ України на Курську область може спровокувати Третю світову війну

Раніше опитування Bloomberg News/Morning Consult свідчило, що Гарріс наразі лідирує або йде нарівні з Трампом у кожному з семи “хитких” штатів, які, найімовірніше, матимуть ключовий вплив на результат виборів. Результати опитування показали, що віцепрезидентка зменшила або нівелювала перевагу республіканця в ключових економічних питаннях і зарекомендувала себе як кандидат, якому більше довіряють в питаннях захисту особистих свобод.