UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гарріс проведе співбесіди з шістьма потенційними кандидатами на посаду віцепрезидента — AP

“Дедлайн” для вибору кандидата — вівторок, 6 серпня, коли Гарріс має розпочати “передвиборче турне” ключовими штатами.

Очікуваний кандидат у президенти США від демократів на виборах цього року Камала Гарріс на вихідних проведе співбесіди з шістьма претендентами на роль кандидата у віцепрезиденти, повідомляє AP, посилаючись на джерела.

Читайте також: Гарріс посилює тиск на Трампа щодо участі в дебатах — The Hill

До списку претендентів увійшли губернатори Кентуккі Енді Бешир, Іллінойсу Джей Б. Пріцкер, Пенсильванії Джош Шапіро та Міннесоти Тім Вальц, а також сенатор Марк Келлі з Аризони та міністр транспорту Піт Буттіджедж. 

Шапіро і Келлі вважалися одними з головних кандидатур під час “скороченого” процесу відбору, який розпочався з перевірки близько десятка претендентів. Деякі з них публічно відмовилися від розгляду своєї кандидатури, наприклад, губернатор Північної Кароліни Рой Купер.

“Дедлайн” для вибору кандидата у віцепрезиденти - вівторок, 6 серпня, коли Гарріс розпочне “передвиборче турне" сімома ключовими штатами, починаючи з Філадельфії.

Деякі претенденти раптово скасували свої плани на ці вихідні (3-4 серпня), сигналізуючи про “рух” у процесі відбору кандидата у віцепрезиденти.  

Читайте також: Камала Гарріс у липні зібрала $310 млн на виборчу кампанію 

Одразу після появи інформації про підтримку Джо Байденом Камали Гарріс як кандидата на посаду президента США в американській пресі з’явилися твердження про те, що важливу роль у її виборчій кампанії відіграє її минула діяльність — спершу на посаді окружного прокурора Сан-Франциско, а потім генерального прокурора Каліфорнії.

У статті “Камала Гарріс: рожева фея чи нічний жах Трампа?Сергій Козьяков розбирається, як деякі події, що сталися в житті професійної правниці, можуть допомогти Гарріс протистояти республіканському супернику Дональду Трампу.