UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гарріс проти Трампа: яка ситуація в ключових штатах, згідно з новим опитуванням YouGov

Обидва кандидати йдуть практично нарівні.

Кандидати в президенти США від демократів Камала Гарріс і від республіканців Дональд Трамп практично “зрівнялися” у штатах, що вагаються, згідно з новим опитуванням YouGov, повідомляє The Hill.

Читайте також: ABC оприлюднив правила дебатів між Гарріс і Трампом 

Результати опитування показали, що Гарріс лідирує в чотирьох “хитких” штатах — Мічигані, Вісконсині, Неваді та Пенсильванії. Трамп, тим часом, має перевагу в трьох — Джорджії, Аризоні та Північній Кароліні. Усі показники — в межах похибки опитування. 

У Мічигані Гарріс випереджає Трампа на 5% (48% проти 43%), а також на 3% в Неваді (49% проти 46%) і Вісконсині (47% проти 44%). У Пенсильванії серед зареєстрованих виборців відрив становить 1% (46% проти 45%).

В Аризоні Трамп випередив Гарріс на 2% (47% проти 45%). Такий самий розрив і в Джорджії: 47% у Трампа та 45% у Гарріс. У Північній Кароліні —  штаті, де колишній президент Трамп переміг на виборах у 2020 році, він наразі має 47% підтримки, випередивши Гарріс (46%), згідно з новим опитуванням. 

“Навіть порівняно з березнем, кращим часом для кампанії Джо Байдена, Гарріс випереджає або йде нарівні в кожному штаті. Вона випереджає або навіть перевершує показники Байдена за 2020 рік у п'яти з семи штатів”, - сказав редактор з питань політики в YouGov Карл Бялік.

“У 2020 році Байден виграв у шести з них (штатів — ред.) і вибори. Якщо лідерство в цих штатах збережеться, а решта штатів проголосує так само, як у 2020 році, то Камала Гарріс може виграти голосування Колегії виборщиків з рахунком 276 проти 262”, - припустив він.

Опитування проводилося з 23 серпня по 3 вересня. Обсяг вибірки в Аризоні та Вісконсині — 900 респондентів. У Неваді - 800, у решті штатів — по 1000 респондентів. Похибка становить від 3% до 5%.

Читайте також: Трамп зробив нову спробу відтермінувати оголошення вироку в справі про “гроші за мовчання”

Нещодавнє опитування CNN показало, що в Джорджії, Неваді та Пенсильванії жоден з кандидатів не має вирішальної переваги. У Вісконсині Гарріс лідирувала — 50% проти 44% у Трампа. У Мічигані вона набрала 48% проти 43% у Трампа. В Аризоні колишній президент мав перевагу в 5% (49% проти 44%). Згідно з середніми показниками опитувань The Hill/Decision Desk HQ, Гарріс випереджає Трампа на 4%: 49,7% проти 45,7%.