UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гарріс під час дебатів розвіяла сумніви, що вона не здатна протистояти Трампу — FT

Під час дебатів з Трампом, Гарріс не проявила жодної з негативних рис, які їй приписують.

Будь-які сумніви щодо здатності Камали Гарріс протистояти Дональду Трампу були розвіяні під час їхніх дебатів 10 вересня. Той факт, що Гарріс завершила дебати закликом до проведення ще одного раунду, багато про що говорить. Невідомо, чи захоче Трамп ризикнути й ще раз зустрітися з Гарріс до виборів.

За будь-якими об'єктивними показниками Гарріс виграла дебати. Інша справа, чи погодиться з цим середньостатистичний американський виборець. Гілларі Клінтон вважалася переможницею у протистоянні з Трампом у 2016 році. Але це не допомогло їй перемогти на виборах, зазначає Едвард Люс, редактор і колумніст газети Financial Times у США.

Читайте також: Трамп уникнув відповіді на питання, чи хоче він перемоги України

Редактор зазначає, що під час дебатів з Трампом Камала Гарріс продемонструвала свою компетентність, уникнувши негативних стереотипів, які часто їй приписують, зокрема образу жінки, яка постійно сміється й неспроможна висловлюватися чітко. Вона не проявила жодної з цих негативних рис, що стало важливою перемогою в її виступі.

"Хоча поки що невідомо, чи вплине виступ Гарріс на виборців Америки, вона вже отримає психологічні переваги. Ймовірно, це включатиме підвищення її впевненості у своїй здатності виграти вибори", — пише Люс.

Читайте також: Трамп потиснув руку Гарріс. На дебатах із Байденом він цього не зробив

Нагадаємо, що віцепрезидентка Камала Гарріс під час дебатів у Філадельфії заявила, що адміністрація Байдена повинна була "розгребти безлад, який залишив Дональд Трамп" після чотирьох років його перебування в Білому домі. Вона звинуватила Трампа в тому, що він залишив США з "найгіршим рівнем безробіття з часів Великої депресії", "найгіршою атакою на нашу демократію з часів Громадянської війни" і "найгіршою епідемією громадського здоров'я за останнє століття".