UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гарріс хоче провести другі дебати з Трампом

“Другий раунд”, якщо Трамп погодиться, може відбутися на додаток до дебатів у жовтні між кандидатами у віцепрезиденти.

Кандидат у президенти США від демократів Камала Гарріс хоче провести ще один раунд дебатів зі своїм республіканським суперником Дональдом Трампом. Про це команда Гарріс оголосила після перших дебатів, які відбулися у вівторок, 10 вересня, повідомляє WP.

Читайте також: Трамп уникнув відповіді на питання, чи хоче він перемоги України

Рішення запропонувати повторні дебати було прийнято ще до того, як обидва кандидати вийшли на сцену у вівторок ввечері, за словами джерела видання.

“Під яскравим світлом американський народ побачив вибір, з яким зіштовхнеться цієї осені: між рухом уперед із Камалою Гарріс або поверненням назад з Трампом”, - заявила голова виборчої кампанії Гарріс Джен О'Меллі Діллон після дебатів. 

“Це те, що вони побачили сьогодні ввечері, і те, що вони повинні побачити на других дебатах у жовтні. Віцепрезидент Гарріс готова до других дебатів. Чи готовий Дональд Трамп?”, - додала вона.

“Ми розглянемо це, але вони хочуть других дебатів, тому що програли”, - сказав Трамп журналістам.

Тим часом телеканал Fox News уже запропонував свій майданчик для других президентських дебатів у жовтні, додавши, що надіслав листи до кампаній Гарріс і Трампа перед дебатами у вівторок ввечері, повідомило Reuters.

Раніше Трамп уже закликав до трьох дебатів із Гарріс, але поки незрозуміло, чи погодиться він на другу зустріч після “поєдинку” у вівторок, який низка аналітиків назвали “перемогою” Гарріс.

Очікується, що кампанія Гарріс продовжить наполягати на тому, щоб мікрофони кандидатів були увімкнені під час усього заходу — умова, на яку команда Трампа відмовилася погодитися для перших дебатів.

Пропозиція штабу Гарріс про другі дебати зумовлена загальними зусиллями її кампанії, спрямованими на те, щоб надати віцепрезиденту більше часу для комунікації з ключовими виборцями, які ще не визначилися, адже багато з них досі значно менше знайомі з кандидатурою Гарріс, ніж із Трампом. 

“Другий раунд”, якщо Трамп погодиться, може відбутися на додаток до дебатів між напарниками кандидатів у президенти. Як відомо, кандидати у віцепрезиденти демократ Тім Волз і республіканець Джей Ді Венс також погодилися провести дебати, які можуть відбутися 1 жовтня на CBS News.

Читайте також: Більшість глядачів вважають, що Гарріс перемогла Трампа на дебатах — опитування CNN

Перші дебати Гарріс і Трампа відбулися на ABC. Хто ж переміг у “поєдинку”? ZN.UA зібрало деякі погляди західних ЗМІ. Низка аналітиків пишуть про перемогу Гарріс, але водночас, дехто критикує віцепрезидента за те, що вона залишила без відповіді ключові нападки Трампа.