UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гарріс і Трамп сперечаються через мікрофони на дебатах

Команда Гарріс хоче "гарячі мікрофони",  Трамп проти.

Штаби кандидатів у президенти США Дональда Трампа та Камали Гарріс сперечаються через президентські дебати в США наступного місяця, пише Reuters.

Команда віцепрезидентки прагне повернути відкриті мікрофони, тоді як її суперник-республіканець погрожує повністю відмовитися, припускаючи, що раніше узгоджена мережа ABC є упередженою.

«Навіщо мені проводити дебати проти Камали Гарріс у цій мережі?», – написав Трамп у соціальній мережі.

Речник Гарріс Брайан Феллон у заявив, що штаб віцепрезидентки хоче, щоб мовник тримав мікрофони кандидатів увімкненими упродовж усього заходу замість вимикати звук під час виступу опонента як це було під час останніх президентських дебатів. 

Так звані «гарячі мікрофони» можуть допомогти або зашкодити політичним кандидатам, уловлюючи коментарі, які іноді не були призначені для громадськості.

«Віцепрезидент готова мати справу з постійною брехнею та втручаннями Трампа в режимі реального часу. Трамп повинен припинити ховатися за кнопкою вимкнення звуку», — сказав Феллон у заяві.

Радник передвиборчої кампанії Трампа Джейсон Міллер заявив, що умови дебатів вже погоджені і вони є такими ж, як і ті, що відбулися у червні на CNN, додавши: «Ми сказали, що погоджені правила не змінюються».

Втім пізніше Трамп сказав журналістам, що він вважає за краще, щоб його мікрофон залишався ввімкненим, додавши, що йому не подобається, що минулого разу його вимкнули, і що він не надто готується до очного поєдинку з новою суперницею.

«Для мене це не має значення. Я б волів, мабуть, увімкнути його. Але домовилися, що він буде таким же, як і минулого разу. Я не витрачаю на це багато часу. Думаю, я все життя готувався до дебатів», – сказав Трамп.

Читайте також: Гарріс відмовила Трампу у додаткових дебатах

Дебати заплановані на 10 вересня. Про це раніше домовились Байден і Трамп.

Дебати кандидатів у віцепрезиденти, сенатора від Республіканської партії США Джей Ді  Венса та губернатора Міннесоти від Демократичної партії Тіма Волза, заплановано на 1 жовтня в ефірі CBS News.