UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гарріс другий тиждень поспіль випереджає Трампа в опитуванні YouGov

45% респондентів заявили про підтримку Гарріс, тоді як 43% підтримали Трампа. 

Віцепрезидент США та кандидат на виборах президента цього року від Демократичної партії Камала Гарріс другий тиждень поспіль випереджає свого республіканського суперника Дональда Трампа в опитуванні The Economist/YouGov. Про це повідомляє The Hill.

Читайте також: Гарріс обходить Трампа: результати опитування Silver Bulletin

Опитування, проведене з 4 по 6 серпня, показало, що Гарріс випереджає Трампа на 2% серед зареєстрованих виборців — 45% проти 43%. Тижнем раніше Гарріс мала 46% підтримки проти 44% у Трампа серед зареєстрованих виборців, згідно з результатами опитування YouGov.

В опитуванні The Economist/YouGov, проведеному два тижні тому, Гарріс відставала від Трампа на 3%, маючи 41% підтримки проти 44% у колишнього президента. 

Згідно з середнім показником національних опитувань, підрахованим The Hill/Decision Desk HQ, Гарріс ледь випереджає Трампа з відривом у 0,1%: в середньому віцепрезидент має 47,4% підтримки проти 47,3% у колишнього президента Трампа.

В опитуванні Economist/YouGov взяли участь 1 413 зареєстрованих виборців. Похибка становить плюс-мінус 3%.

Читайте також: Вчитель, футбольний тренер та нацгвардієць: Байден задоволений віцепрезидентом Гарріс

Минуло кілька тижнів відтоді як президент США Джо Байден вирішив вийти з виборчих перегонів. Гарріс уже стала кандидатом у президенти від демократів та оголосила губернатора Міннесоти Тіма Волза своїм “напарником” — кандидатом у віцепрезиденти. Детальніше про американські президентські перегони та Камалу Гарріс розповідав Олег Шамшур у статті "Чи покарає Гарріс Трампа й чого ще очікувати Україні від Байдена цього року".