UA / RU
Підтримати ZN.ua

Forbes: Пентагон розслідує «критичний злам» зв'язку на 17 об'єктах ВПС США

Пентагон розслідує те, що називає «критичним зломом» зв'язку на 17 об'єктах ВПС, який здійснив один з інженерів Повітряних сил. Чоловік  забрав додому урядові радіотехнології, фактично вкравши їх для власного використання. Кількість вкраденого обладнання коштувала майже 90 000 доларів.  Про це йдеться в  ордері на обшук, з яким ознайомилось видання Forbes.

 Під час рейду у його домі правоохоронці виявили, що чоловік мав "несанкціонований доступ адміністратора" до радіокомунікаційних технологій, які використовуються Командуванням повітряної освіти та підготовки (AETC) ВПС.

Читайте також: Витік розвідданих Пентагону щодо України: затриманому ФБР Тейшері висунули звинувачення

З його допомогою зловмисник "впливав на роботу 17 об'єктів ВПС" і отримав певну секретну інформацію (її зміст та об'єм не розголошується).

Видання повідомляє, що підозрюваний має великий досвід у сфері кібербезпеки, а також у сфері радіозв’язку. Він стверджує, що провів численні тести безпеки для бази ВВС Арнольд (місце його роботи — ред.), покращив захист радіозв’язку на сайті установи та знав про шифрування, яке використовується для урядових даних.

Читайте також: Підозрюваний у витоку секретних даних про війну в Україні вимагає, щоб його звільнили з-під варти – як Трампа

Документ із детальним описом технологій, вилучених у його будинку, показав, що у нього був USB-накопичувач, який містив "адміністративні паролі та електронні системні ключі" для радіомережі AETC. Також ним були отримані "файли радіопрограм місцевих правоохоронних органів". На іншому USB-накопичувачі знайшли файли, які під час відкриття відображали попереджувальний банер із зазначенням, що вони є власністю уряду США (з написом "Конфіденційно обмежено").

Наразі у Пентагоні та Мінюсті відмовляються коментувати випадок, але зазначають, що співпрацюють з ВПС для встановлення усіх обставин витоку урядової інформації.

Читайте також: Пентагон зафіксував декілька фактів крадіжок американської зброї в Україні: що саме вкрали і чи вдалося повернути