UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фон дер Ляєн та Мішель зустрінуться з Байденом у Вашингтоні для обговорення підтримки України та Ізраїлю

Європолітики вирушать на саміт вже цього тижня.

Президент Європейської ради Шарль Мішель та Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн поїдуть цього тижня до Вашингтону для проведення спільного саміту з президентом США Джо Байденом. Планується обговорення підтримки України, а також Ізраїлю. Повідомляє Bloomberg.

У статті зазначається, що на цьому саміті ЄС та США намагатимуться виступити єдиним фронтом підтримки Ізраїлю, а також тиснути на прем'єр-міністра країни Беньяміна Нетаньяху щодо безпеки мирних жителів під час наземної операції у Секторі Гази.

Політики підтвердять свою відданість безперервній підтримці України.

"Брюссель буде особливо зацікавлений у тому, щоб напад Москви залишався на порядку денному, оскільки в усьому світі спалахують інші кризи, а США вступають у сезон виборів, що турбує деяких союзників", – зауважили у виданні.

Водночас повідомляється, що на саміті говоритимуть про боротьбу з обходом Москвою торговельних обмежень ЄС та США щодо санкціонованих технологій, які використовує російська військова машина.

Читайте також: FT: Поспіх Заходу в підтримці Ізраїлю підриває спроби схилити Глобальний Південь на бік України

Також на порядку денному ситуація з ухиленнями від обмеження цін на російську нафту. Окрім того, союзники прагнутимуть досягти прогресу в планах використання заморожених російських суверенних активів для допомоги у відновленні України.

Двома ключовими результатами, які очікуються від саміту, є політична угода про домовленості щодо сталі та алюмінію та угода щодо найважливіших корисних копалин.

Нагадаємо, понад половина учасників опитування Квінніпекського університету (Коннектикут, США) вважають, що підтримка України з боку Штатів відповідає їхнім національним інтересам. За підтримку України виступили 65% респондентів. В той же час 28% опитаних дотримуються протилежної думки.