UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФБР розблокувало телефон стрільця, який вчинив замах на Трампа: що вдалося довідатися

Також Бюро опитало близько сотні свідків.

Федеральне бюро розслідувань США отримало доступ до телефону Томаса Метью Крукса, підозрюваного у замаху на вбивство колишнього президента Дональда Трампа, йдеться у повідомленні відомства.

У ФБР підкреслили, що розслідування суботньої стрілянини, яка розглядається як замах на вбивство та потенційний внутрішній тероризм, перебуває на початковій стадії.

"Технічні фахівці ФБР успішно отримали доступ до телефону Томаса Метью Крукса і продовжують аналізувати його електронні пристрої. Обшук за місцем проживання фігуранта та транспортного засобу завершено", - зазначили у Бюро.

Читайте також: Інцидент зі стріляниною на мітингу може посилити позиції Трампа на виборах — Bloomberg 

У відомстві додали, що опитали близько сотні співробітників правоохоронних органів, відвідувачів заходів та інших свідків.

Під час розмови з журналістами в неділю представники ФБР сказали, що їм досі не вдалося встановити  мотиви стрілянини. Гвинтівка AR-style 556, якою користувався стрілець, була законно придбана його батьком, і офіційні особи заявили, що немає жодних ознак того, що підозрюваний страждав від будь-яких психічних проблем.

Вони додали, що попередній аналіз останніх дзвінків і текстових повідомлень стрілка не пролив світла на його мотиви або на те, чи могли інші знати заздалегідь про його плани.

Під час стрілянини на мітингу в Батлері було вбито одного прихильника Трампа, ще двох людей поранено. Сам кандидат у президенти зазнав поранення - куля зачепила вухо Трампа