UA / RU
Підтримати ZN.ua

Есмінець США збив безпілотник, запущений з Ємену

БПЛА летів у сторону корабля.

Американський есмінець з керованими ракетами був змушений задіяти озброєння на Близькому Сході. Кілька тижнів тому USS Carney збивав дрони та ракети, а 15 листопада по повітряних цілях працював USS Thomas Hudner, повідомляє USNI News.

ЗМІ стверджує, що ескадрений міноносець USS Thomas Hudner в момент появи загрози проходив транзитом через води в Червоному морі. Екіпаж вступив у бій і збив безпілотник, який летів у бік корабля. Дрон був випущений з території Ємену.

USS Thomas Hudner діє в зоні відповідальності Центрального командування Збройних сил США окремо від авіаносної ударної групи Gerald R. Ford. Решта складу перебуває в Середземному морі, тобто в зоні відповідальності Європейського командування.

Читайте також: Єменські повстанці, яких підтримує Іран, збили американський безпілотник

Нрразі не уточнюється, який тип засобів ураження використовував USS Thomas Hudner. В арсеналі корабля є система вертикального старту Mk 41, яка дозволяє застосовувати перехоплювачі сімейства Standard.

Минулого місяця USS Carney задіяв ракети Standard Missile 2. Есмінець класу Arleigh Burke, який теж перебував у водах Червоного моря, за кілька годин знищив 15 дронів і чотири ракети, запущені з Ємену в бік Ізраїлю.

Раніше повідомлялося, що США вирішили залишити в Червоному морі два десантні кораблі після заяв Ємену про підтримку Палестини та ракетні удари по Ізраїлю.