UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джо Байден захворів на Covid-19

За даними Білого дому, тест президента показав позитивний результат і він відчуває легкі симптоми.

81-річний президеет США Джо Байден отримав позитивний результат на COVID-19 після заходу в Лас-Вегасі, де він згодом мав виступити на щорічній конференції UnidosUS, пише CNN.

Лікар президента повідомив, що Байден отримав першу дозу ліків Paxlovid і самоізолювався у своєму будинку в Рехобот-Біч, штат Делавер, відповідно до вказівок Центру контролю та профілактики захворювань США.

«Сьогодні вдень у президента з’явилися симптоми недуги у верхніх дихальних шляхах, включаючи нежить і непродуктивний кашель із загальним нездужанням», — йдеться в записці лікаря Байдена, наданій прес-секретарем Білого дому Карін Жан-П’єр.

Лікар додав, що президенту провели тестування на COVID-19 і результати були позитивними.
 
Підтвердження Білого дому з'явилося через півтори години після того, як президент мав з'явитися на конференції разом із генеральною директоркою UnidosUS Джанет Мургіа.

«Я щойно розмовляла по телефону з президентом Байденом. І він поділився своїм глибоким розчаруванням через те, що не зміг приєднатися до нас сьогодні вдень. Президент був на багатьох заходах, як ми всі знаємо, і  щойно отримав позитивний результат на Covid», — сказала Мургія присутнім.

Раніше у інтерв'ю Байден заявляв, що може відмовитися від участі в президентських виборах, якщо лікар повідомить йому про серйозні проблеми зі здоров’ям.

Чинний президент США хворів на COVID-19 у липні 2022 року. Тоді він також відчував дуже легкі симптоми.