UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джо Байден прокоментував чергову російську масовану атаку по території України

"Росія ніколи не досягне успіху в Україні, і дух українського народу ніколи не буде зламаний".

Президент Сполучених Штатів Америки відреагував на найбільшу російську повітряну атаку по території України. Про це повідомляє Укрінформ.

"Я найрішучішим чином засуджую триваючу війну Росії проти України та її зусилля, спрямовані на те, щоб занурити український народ у темряву. Росія ніколи не досягне успіху в Україні, і дух українського народу ніколи не буде зламаний", – зазначив американський лідер.

За його словами, РФ запустила хвилі ракет і безпілотників проти українських міст та енергетичної інфраструктури, що призвело до загибелі цивільних осіб і було спрямовано на більш ніж два десятки критично важливих енергетичних об'єктів.

Читайте також: Під час удару по Україні один з дронів залетів у Польщу. Але його "загубили"

"Сполучені Штати продовжуватимуть очолювати коаліцію з понад 50 країн на підтримку України. Ця коаліція надає Україні критично необхідне військове обладнання, в тому числі системи ППО і перехоплювачі. Сполучені Штати також нарощують поставки енергетичного обладнання в Україну для ремонту її систем та посилення стійкості української енергосистеми", – сказав Байден.

Раніше командувач Повітряних Сил Микола Олещук заявляв, що під час найбільшої повітряної атаки території нашої держави сили протиповітряної оборони збили 102 ракети і 99 ударних БпЛА.