UA / RU
Підтримати ZN.ua

Довіра до виборів у США може бути під загрозою, попередили представники виборчих комісій двох штатів

За їхніми словами, вибори забарвлені в суспільній свідомості “змовами й дезінформацією”.

Високопоставлені офіційні особи виборчих комісій двох штатів США в середу, 11 вересня, попередили, що довіра до виборів підривається ідеологічними зусиллями з дискредитації системи, які породили безперервні погрози на адресу працівників виборчих дільниць, повідомляє Reuters.

Читайте також: Республіканці в Палаті представників засмучені виступом Трампа на дебатах — The Hill

“Це замкнене коло, яке необхідно розірвати на благо нашої країни”, - заявила державний секретар штату Нью-Мексико демократ Меггі Тулуз Олівер у зверненні до адміністративного комітету Палати представників Конгресу.

Тулуз Олівер - одна з шести представників виборчих комісій, які мають виступити в середу на слуханнях комітету про довіру громадськості до виборів.

Вона попередила, що вибори в США забарвлені в суспільній свідомості “змовами, дезінформацією та відвертою брехнею”, які призвели до погроз, насильства й безпідставних інформаційних запитів. 

Державний секретар штату Мічиган демократ Джоселін Бенсон повідомила законодавцям у письмовій заяві, що поширення неправдивої інформації призводить до погроз, які викликають повсюдне відчуття тривоги серед членів виборчих комісій.

“Люди приходили до мене додому або погрожували мені, моїм співробітникам і багатьом із сотень клерків та членів місцевих виборчих дільниць у нашому штаті. Ми не зможемо мати безпечну демократію, якщо не захистимо безпеку людей, які займаються адмініструванням наших виборів”, - йдеться у заяві Бенсон. 

Ні Тулуз Олівер, ні Бенсон не назвали тих, хто, за їхніми словами, намагається дискредитувати вибори в США.

Читайте також: Трамп, каже, що "ймовірно" не погодиться на ще одні дебати з Гарріс

Раніше також повідомлялося про очікувані спроби іноземного втручання в американські президентські вибори, зокрема, з боку РФ. Як писало видання WP, Росія почала використовувати  “більш витончені” методи впливу на вибори в США.