UA / RU
Підтримати ZN.ua

Допомога США Україні навряд чи припиниться після виборів — адмірал НАТО

На думку Бауера, підтримка збережеться незалежно від результатів голосування.

США навряд чи припинять підтримувати Україну після президентських виборів у листопаді, не дивлячись на результат голосування. Київ має широку двопартійну підтримку як серед демократів, так і серед республіканців, заявив адмірал НАТО Роб Бауер, повідомляє Bloomberg.

"Я думаю, що в цьому світлі малоймовірно, що США як держава перестануть підтримувати Україну", — сказав голова Військового комітету Бауер.

Читайте також: Трамп збрехав про переговори Гарріс із Путіним за кілька днів до вторгнення Росії в Україну

Він також підкреслив, що якщо Москва припинить агресію та забере своїх солдатів додому, то війна закінчиться. Якщо ж українці зараз припинять захищатися, то втратять свою країну. За словами Бауера, він був би "надзвичайно здивований", якби США були зацікавлені у перемозі очільника Кремля Владіміра Путіна у війні.

Нагадаємо, 11 вересня відбулись дебати між кандидаткою у президенти США від демократів Камалою Гарріс та республіканцем Дональдом Трампом. У ході них останній уникнув відповіді на питання, чи хоче він перемоги України у війні. Він наголосив на своєму бажанні якнайшвидшого завершення війни, вказавши на значні людські жертви та фінансові витрати США.