UA / RU
Підтримати ZN.ua

Для українських біженців у США продовжили захисний статус

Дію програми продовжили на півтора роки.

Міністерство внутрішньої безпеки США оголосило про продовження тимчасового захисного статусу (TPS) для українців на 18 місяців. Про це йдеться у повідомленні на сайті.

Зазначається, що у зв'язку із збройним конфліктом і надзвичайними та тимчасовими умовами в Україні українцям продовжать TPS з 20 жовтня по 19 квітня 2025 р.

Читайте також: Діти-біженці з України мають обов’язково відвідувати естонські школи: роз’яснення

«Військове вторгнення Росії в Україну і пов'язана з ним гуманітарна криза вимагають, щоб Сполучені Штати продовжували надавати безпеку і захист українцям, які, можливо, не зможуть повернутися до своєї країни», — заявив міністр внутрішньої безпеки Алехандро М. Майоркас. «Ми продовжимо надавати підтримку громадянам України за допомогою цієї тимчасової форми гуманітарної допомоги».

У рамках програми допомогу отримають більш ніж 26 тис. українських громадян, ще приблизно 166,7 тисяч українців зможуть подати заявку на набуття статусу TPS.

Також передбачено пільги для учнів із візою F-1, чиєю країною громадянства є Україна.

Раніше повідомлялося про те, що українці в Польщі можуть втратити допомогу на дітей при виїзді з країни, якщо не дотримуватимуться певних правил. Детальніше читайте у матеріалі на сайті ZN.UA.