UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держдеп: У Вашингтоні зрозуміли необхідність робити кроки для посилення можливостей протиповітряної оборони України

"Це включає постачання додаткових систем з усього світу".

Речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що на основі постійних переговорів з української стороною було ухвалено рішення щодо посилення протиповітряної оборони нашої держави. Про це повідомляє Укрінформ.

"Ми спілкувалися з українським урядом про те, що їм потрібно. Ми бачили, як російські війська обстрілювали українські міста, ми бачили, як вони обстрілювали енергетичну інфраструктуру й чітко демонстрували, що хочуть відрізати українців від світла та опалення, коли настане зима", – зазначив Міллер.

Представник Держдепу наголосив, що у США розуміли необхідність робити кроки для посилення можливостей протиповітряної оборони України. тож домовилися із союзниками й партнерами щодо способів забезпечити такі потреби.

Читайте також: США дозволили Україні бити по будь-яких російських цілях, що атакують через кордон — Politico

"Це включає постачання додаткових систем з усього світу для покращення протиповітряної оборони України, а також передбачає забезпечення роботи систем, які вже були надані", – додав він.

Раніше Сполучені Штати Америки заявили про рішення призупинити постачання ЗРК Patriot для інших замовників, щоб надати системи Україні. Рішення США закріпить зобов’язання президента Джо Байдена перед Україною і гарантуватиме, що Київ отримає системи Patriot.