UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держдеп США погодив продаж Польщі гелікоптерів Apache та керованих ракет – Reuters

Польща посилює свою армію для захисту кордонів.

Державний департамент США схвалив потенційний продаж Польщі гелікоптерів AH-64E Apache і ракет на суму 12 мільярдів доларів.

Про це пише Reuters із посиланням на заяву Пентагона.

Зазначається, що Польща зробила посилення своїх збройних сил пріоритетом після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Зокрема Польща запросила 96 ударних вертольотів Apache і пов'язане з ними обладнання, зокрема 1 844 ракети Hellfire і 508 ракет Stinger.

Читайте також: Abrams і Apache закриють «Брестські ворота»: Польща чекає на американські танки та гелікоптери

Незважаючи на схвалення Державного департаменту, повідомлення не вказує на підписання контракту або завершення переговорів. Остаточне рішення найближчим часом має затвердити Конгрес США.

Пентагон повідомив, що головними підрядниками з постачання зброї є компанії Boeing і Lockheed Martin.

Читайте також: Польща закупить важкі БМП та бронемашини

Зауважимо, намір придбати 96 гелікоптерів Apache Міністерство оборони висловило ще минулого року. Після зустрічі з міністром оборони США у травні цього року Блащак заявив, що «Сполучені Штати нададуть нам вертольоти Apache з власних ресурсів, ще до того, як буде підписаний контракт на їхню закупівлю».

Нагадаємо, головнокомандувач Прикордонної служби Польщі Томаш Прага звернувся до Міноборони з проханням передислокувати ще 1 000 військових на польсько-білоруський кордон, щоб захистити країну від потоку нелегальних мігрантів.