UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держдеп: Перемогою у війні буде повний вихід російських військ з території України

За словами представника відомства, США підтримують зусилля на досягнення "справедливого та довготривалого миру в Україні".

Заступник речника Державного департаменту США Ведант Пател заявив, що для Сполучених Штатів перемогою у війні Росії проти України буде виведення всіх окупаційних військ з території нашої держави. Про це повідомляє Голос Америки.

"Українці відзначають 32 річницю Декларації про незалежність від Радянського Союзу. Це також другий День незалежності України з початку повномасштабної незаконної та неспровокованої агресії Росії. Ми наближаємось до позначки в 18 місяців з початку російського повномасштабного вторгнення. Нагадаю слова президента Байдена, який зазначив, що перемогою у війні в Україні буде, щоб Росія повністю забралась з України", – зазначив представник Держдепу.

Читайте також: Контрнаступ поступово просувається вперед за допомогою касетних боєприпасів – CNN

Пател наголосив, США підтримують зусилля на досягнення "справедливого та довготривалого миру в Україні, яка має залишатись незалежною, суверенною, демократичною та квітучою країною".

Він також додав, що США і союзники продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки потрібно, щоб Україна могла захистити себе від російської агресії та "бути у якомога сильнішій позиції за столом переговорів, коли настане час".

Раніше видання Reuters із посиланням на американських посадовців повідомляло, що Сполучені Штати схвалили відправку винищувачів F-16 в Україну з Данії та Нідерландів для захисту від російських загарбників, щойно завершиться підготовка пілотів.