UA / RU
Підтримати ZN.ua

Деякі республіканці вважають, що демократи повинні перемогти Трампа в листопаді — Пелосі

Колишній спікер американського Конгресу розкритикувала Трампа та його напарника Венса.

За словами колишнього спікера Конгресу США та впливової представниці Демократичної партії Ненсі Пелосі, деякі республіканці говорили їй, що демократи "повинні перемогти" колишнього президента та кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа на виборах цього року, щоб політика повернулася до норми. Про це повідомляє The Hill.

Читайте також: Напарник Трампа Венс заявив про необхідність "принести мир" в Україну

"Республіканську партію захопили, це перетворилося на культ", - сказала Пелосі.

Вона додала, що Республіканська партія робила "чудові речі", перебуваючи при владі, але запитала: "Що тепер?", маючи на увазі політику епохи Трампа.

"Отже, в будь-якому випадку, ми просто повинні виграти вибори", - наголосила Пелосі.

"Вони сказали мені, деякі з республіканців: "Ви повинні перемогти їх на загальних виборах, тому що ми не можемо перемогти їх на праймеріз. А потім ми повернемося до наших дебатів з цих питань", - сказала Пелосі про Трампа та його кандидата у віцепрезиденти Джей Ді Венса.

Пелосі й Трамп обмінюються критикою вже багато років. 

Також вона розповіла, що президент США Джо Байден самостійно прийняв рішення вийти з виборчих перегонів. Були повідомлення про те, що Пелосі очолила кампанію тиску з метою спонукати Байдена до виходу з виборів.

Минулого місяця Пелосі, яка залишається однією з найвпливовіших демократів, підтримала віцепрезидента Камалу Гарріс як кандидата від партії.

Читайте також: Трамп вважає замах на себе результатом "політичних меседжів" Демократичної партії

У Демократичній партії вже давно називають Трампа загрозою для демократії, зокрема, про це неодноразово заявляв Байден. Нещодавно президент США припустив, що в разі програшу Трампа на виборах — мирної передачі влади може не відбутися.

Згідно з опитуванням The Economist/YouGov, Гарріс другий тиждень поспіль випереджає Трампа — 45% проти 43%. Передвиборчу ситуацію в США аналізував Олег Шамшур у статті "Чи покарає Гарріс Трампа й чого ще очікувати Україні від Байдена цього року".