UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДеCантіс зняв свою кандидатуру з президентських перегонів у США

Тепер у конкурентах Трампа серед республіканців залишилася Ніккі Гейлі 

21 січня губернатор Флориди Рон ДеСантіс зняв свою кандидатуру з перегонів за висунення у якості кандидата на посаду президента США від Республіканської партії. Про це політик повідомив у соцмережі X після того, як колишній президент Дональд Трамп випередив його на кокусах у штаті Айова. 

Читайте також: 1:0 на користь Трампа. Що відбувається в США і чого чекати Україні

«Ці вибори є симптомами глибинної боротьби за те, щоб конституційний уряд міг вистояти і щоб західна цивілізація могла вижити, і ми розпочали цю кампанію, щоб притягнути уряд до відповідальності, відновити суверенітет на наших кордонах і повернути здоровий глузд нашому суспільству», – заявив ДеСантіс у своєму зверненні.

Він зазначив, що після передвиборчої боротьби у Айові, він вирішив залишити досягнення своєї кампанії «на полі». 

«Сьогодні я припиняю свою кампанію. Я пишаюся тим, що виконав 100% своїх обіцянок і не зупинюся на досягнутому. Для мене очевидно, що більшість республіканських виборців на праймеріз хочуть дати Дональду Трампу ще один шанс. Вони бачать, як його президентство гальмується невпинним опором і як демократи використовують законодавство, щоб атакувати його», – заявив ДеСантіс, зазначивши, що дав обіцянку «підтримати кандидата від республіканців». 

Він сказав, що виступає проти «старої республіканської гвардії минулих років», яку, за його словами, представляє Ніккі Гейлі. 

Читайте також: Ніккі Хейлі набирає популярності, але чи вдасться їй перемогти Трампа?

Нагадаємо, перед кокусами в Айові, ексгубернатор Південної Кароліни Ніккі Гейлі стала явно найсильнішим суперником Дональда Трампа, випередивши ДеСантіса. Нещодавно Гейлі поставила під сумнів те, наскільки її конкурент Дональд Трамп розумово придатний знову стати лідером Штатів.