UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чому Камала Гарріс обрала Тіма Волза на посаду віцепрезидента? — Politico

Гарріс і Волз мало взаємодіяли до процесу відбору, але швидко знайшли спільну мову.

Тім Волц

Тім Волц

Камала Гарріс повідомила 6 серпня, що призначить на посаду віцепрезидента Тіма Волза, якщо переможе на виборах президента США в листопаді. Камалі Гарріс сподобалася робота Тіма Волза на посаді губернатора штату Міннесота. Але до процесу відбору на посаду віцепрезидента Гарріс та Волз мало взаємодіяли, повідомляють люди знайомі з цим питанням.

Для Гарріс були важливими й інші фактори під час вибору Волза. Гарріс високо оцінила два терміни перебування Волза на посаді губернатора, тому що у нього були досягнення в Міннесоті, які Гарріс хоче повторити на посаді президента — забезпечення доступу до послуг з охорони репродуктивного здоров'я, оплачуваної відпустки, податкових пільг на дітей та безпека зброї, зазначають редактори Politico.

Гарріс також зацікавила біографія Волза — колишнього шкільного вчителя, футбольного тренера та ветерана, який у 2006 році переміг у республіканському окрузі. Він, на її думку, матиме успіх у всіх трьох штатах "Блакитної стіни" — Мічигані, Вісконсині та Пенсильванії, включно з його перемогою на виборах до Палати представників у республіканському окрузі.

Читайте також: Номінацію Гарріс на посаду президента США підтримали 99% делегатів від Демократичної партії

Раніше чинний президент США Джо Байден позитивно оцінив рішення Гарріс обрати на посаду віцепрезидента Тіма Волза. Байден заявив, що знає політика вже два десятиліття, і що на своїй сьогоднішній посаді він показав себе як сильний, принциповий і ефективний керівник.