UA / RU
Підтримати ZN.ua

BMW ввезла до США кілька тисяч автівок, виготовлених за допомогою примусової праці

Китайський постачальник автозапчастин використовує працю уйгурів.

Німецький автовиробник BMW імпортував до Сполучених Штатів щонайменше 8 тисяч автомобілів Mini Cooper з електронними компонентами від забороненого у 2021 році китайського постачальника, йдеться у опублікованому в понеділок звіті Сенату США.

Як пише Reuters, цей імпорт тривав щонайменше до квітня.

BMW Group в електронному листі повідомила , що «вжила заходів, щоб припинити імпорт цих продуктів».

Компанія проведе сервісну акцію для заміни окремих частин, додавши, що вона «має суворі стандарти та політику щодо працевлаштування, прав людини та умов праці, яких повинні дотримуватися всі наші прямі постачальники».

У 2021 році Конгрес прийняв Закон про запобігання примусовій праці уйгурів (UFLPA), щоб посилити дотримання законів щодо запобігання імпорту товарів із китайського регіону Сіньцзян, які, як вважають, були виготовлені за допомогою примусової праці членами уйгурської меншини в країні. Китай заперечує звинувачення.

Читайте також: США запровадили санкції проти двох компаній Китаю через порушення прав людини

У звіті йдеться, що Bourns, каліфорнійський постачальник автомобілів, отримував компоненти від Sichuan Jingweida Technology Group (JWD). Ця китайська компанія була додана до списку UFLPA Entity List у грудні, що означає, що її продукція вважається виготовленою з використанням примусової праці.

У лютому Volkswagen підтвердив, що кілька тисяч автомобілів Porsche, Bentley і Audi були затримані в портах США через порушення китайським підрозділом законодавства про примусову працю.