UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блінкен запевнив: фінансування України Сполученими Штатами має вистачити на більшу частину року

США також вжили заходів, аби кошти було витрачено за призначенням.

Держсекретар США Ентоні Блінкен запевнив членів Конгресу, що мільярдів доларів, уже затверджених для України, має вистачити на більшу частину року. Він також наполягав на тому, що вжито заходів для забезпечення того, щоб вони були витрачені за призначенням, пише Reuters.

"У мене в посольстві в Україні 45 осіб, робота яких полягає в контролі за витрачанням цих грошей", – сказав Блінкен підкомітету з асигнувань Палати представників на слуханнях, присвячених бюджетному запиту Держдепартаменту.

Це було четверте слухання у Конгресі за два дні зі свідченнями Блінкена після того, як адміністрація президента Джо Байдена вимагала збільшення бюджету департаменту на 11% у його бюджетному запиті на 2024 фінансовий рік.

Читайте також: Російська агресія є гострою загрозою для США – Блінкен

Загалом Сполучені Штати виділили Україні допомогу в галузі безпеки на суму 32 мільярди доларів, ще 22 мільярди доларів виділили інші країни. Вашингтон надав близько 15,5 мільярда доларів економічної підтримки, тоді як інші країни направили 24 мільярди доларів. За словами Блінкена, Вашингтон спрямував 2 мільярди доларів гуманітарної допомоги, а інші країни направили 3,5 мільярда доларів.

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен закликав світ не сприймати "мирний план" Китаю, адже, ймовірно, цими ініціативами Пекін хоче заморозити війну в Україні. При цьому держсекретар США не виключає, що деякі території Україна може повернути не воєнним шляхом.