UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блінкен втретє після нападу ХАМАС відвідає Ізраїль: мета візиту

Адміністрація США наразі зосереджена на звільненні більшої кількості заручників.

Державний секретар США Ентоні Блінкен відвідає Ізраїль втретє після нападу ХАМАС 7 жовтня, оскільки Штати прагнуть забезпечити звільнення більшої кількості заручників, а також зменшити загрозу ширшої регіональної війни. Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також: Ми не зупинимося, поки не буде звільнено всіх заручників, яких утримують терористи ХАМАС – Байден

Блінкен відвідає Ізраїль і Західний берег річки Йордан, а також Дубай, де візьме участь у кліматичному саміті COP28, повідомив Державний департамент. 

Держсекретар обговорить майбутнє Сектору Гази, в тому числі питання створення незалежної палестинської держави.

Він також наголосить на необхідності підтримувати зростання потоку гуманітарної допомоги до Сектору Гази, звільнення всіх заручників і поліпшення захисту цивільного населення.

Читайте також: Блінкен на зустрічі міністрів МЗС країн НАТО говоритиме про Україну

Блінкен відвідував Ізраїль через кілька днів після нападу ХАМАС 7 жовтня. Він знову відвідав регіон після того, як Ізраїль розпочав повітряну і наземну кампанію проти бойовиків.

Адміністрація президента США Джо Байдена наразі зосереджена на звільненні більшої кількості заручників після того, як ХАМАС та Ізраїль оголосили про чотириденне припинення вогню і почали звільняти полонених у межах серії обмінів. У понеділок, 27 листопада, обидві сторони домовилися продовжити паузу в бойових діях на два дні.