UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більшість демократів підтримають Гарріс, якщо Байден вийде з передвиборчих перегонів — опитування

При цьому респонденти не вірять, що президент США вийде з виборів.

Переважна більшість демократів стверджують, що віцепрезидентка США Камала Гарріс може замінити президента Джо Байдена у передвиборчих перегонах, якщо він вирішить не йти на вибори. Про це свідчить опитування Economist/YouGov, повідомляє The Hill.

Дослідження показало, що 79% демократів підтримали б Гарріс у якості кандидата від Демократичної партії на виборах у листопаді, якби Байден вирішив відмовитися від участі в перегонах. Приблизно 28% партійців сказали, що Гарріс має більше шансів перемогти кандидата від республіканців Дональда Трампа, аніж чинний президент. Близько 32% вважають, що віцепрезидентка має такі ж шанси.

При цьому 45% опитаних демократів вважають, що Байден повинен поступитися місцем у перегонах, тоді як 41% вважають, що він не повинен цього робити. Серед демократів, які вважають, що чинний президент має піти, 68% сказали, що занепокоєння щодо його віку, здоров’я чи когнітивних функцій є головною причиною для цього. Близько 23% назвали головною причиною стурбованість його здатністю перемогти Трампа.

Читайте також: Я готовий до дебатів із Трампом у вересні — Байден

Також мало хто вірить, що Байден вийде з передвиборчих перегонів. Лише 4% американців сказали, що він дуже ймовірно відмовиться, а 15% сказали, що це досить ймовірно. Приблизно 65% вважають, що це малоймовірно.

Опитування проводилося серед 1582 респондентів з 13 по 16 липня і має похибку близько 3,1%.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Байден може зняти свою кандидатуру з майбутніх виборів вже найближчим часом. За словами високопоставлених членів Демократичної партії, на нього чиниться великий тиск з боку партійних лідерів у Конгресі та близьких друзів.