UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білий дім відреагував на вторгнення Ізраїлю в Ліван

Операція ЦАХАЛ анонсувалася як короткострокова, але може перерости у затяжну війну.

Ізраїльські артилерійські снаряди влучили по позиціях «Хезболли» на півдні Лівану / 30 вересня 2024 року

Ізраїльські артилерійські снаряди влучили по позиціях «Хезболли» на півдні Лівану / 30 вересня 2024 року

Адміністрація президента США Джо Байдена заявила, що підтримує право Ізраїлю на проведення обмежених наземних операцій на півдні Лівану для захисту від терористичних загроз, але застерігає про можливі ризики розширення військової місії.

Про це повідомляє CNN.

Представник Ради національної безпеки США зазначив, що ізраїльські сили проводять операції зі знищення інфраструктури «Хезболли», яку терористи можуть використовувати для нападів на громадян Ізраїлю. «Це відповідає праву Ізраїлю захищати своїх громадян і забезпечувати їх безпеку», – заявив він, додавши, що США підтримують зусилля Ізраїлю у боротьбі з «Хезболлою» та іншими терористичними угрупованнями, підтримуваними Іраном.

Читайте також: Вторгнення Ізраїлю в Ліван: чому це сталося і що буде далі

Проте, у заяві також прозвучало попередження щодо можливих ризиків: «Ми усвідомлюємо, що розширення операції може бути ризикованим, і продовжимо обговорювати це з ізраїльськими партнерами».

Раніше американські посадовці повідомили, що Ізраїль інформував США про план проведення обмеженої наземної операції на півдні Лівану. Водночас, вони публічно не виключили можливість того, що операція, запланована як короткострокова, може перерости в тривале військове вторгнення.

Читайте також: Лідер "Хезболли" після ізраїльського удару не виходить на зв’язок – Reuters

Нагадаємо, Ізраїль розпочав вторгнення до Лівану, заявивши про наміри відновити безпеку ізраїльських громад, що живуть на півночі країни, які були переміщені через постійні ракетні обстріли з боку «Хезболли».