UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білий дім: "На перший погляд" пропозиція Джонсона передбачає допомогу Ізраїлю та Україні

Однак у Байдена чекають на деталі.

У вівторок Білий дім заявив, що «на перший погляд» пропозиція спікера Майка Джонсона щодо низки законопроектів про надання допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню відповідає запитам адміністрації з питань національної безпеки, пише The Hill. Про це заявив  речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі.

Водночас, він наголосив, що адміністрація досі чекає на деталі пропозиції Джонсона, перш ніж скласти враження, а також додав, що  рішення має бути прийняте якнайшвидше.

«Важливо, щоб наші союзники, такі як Україна та Ізраїль, які знаходяться під прицілом, буквально під прицілом, отримали необхідну допомогу у сфері безпеки якнайшвидше. Тому ми хочемо, щоб вони почали діяти вже цього тижня», — сказав Кірбі.

Він додав, що «на перший погляд» пропозиція спікера дійсно допоможе отримати допомогу Україні, Ізраїлю, а також необхідні ресурси в Індо-Тихоокеанському регіоні для вирішення широкого спектру непередбачуваних ситуацій.

«На перший погляд це виглядає саме так, ми просто хочемо отримати більше деталей», — зазначив Кірбі.

Напередодні Білий дім заявляв, що виступатиме проти окремого законопроекту про фінансування допомоги Ізраїлю.

Президент Байден говорив з Джонсоном про цю пропозицію пізно ввечері в понеділок, повідомили представники Білого дому.

Читайте також: Зеленський назвав рішення розділити допомогу Ізраїлю та України "чистою політикою"

У понеділок ввечері Джонсон представив свій план надання допомоги у сфері національної безпеки під час зустрічі за зачиненими дверима із фракцією Республіканської партії в Палаті представників Конгресу США.

Прихильники жорсткої лінії в кокусі свободи Палати представників оприлюднили заяву, в якій вони виступили проти використання необхідних Ізраїлю грошей для «протягування допомоги Україні».

Разом із тим, законодавці у Сенаті продовжують наполягати на власному двопартійному варіанті закону про зовнішню допомогу, який об'єднує грошову допомогу для України, Ізраїлю та Тайваню.