UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден зустрівся з дружиною та донькою Навального

Президент США висловив співчуття родині.

© President Biden/twitter
© Джо Байден/Twitter

Президент США Джо Байден у четвер зустрівся з дружиною і дочкою Алєксєя Навального, російського опозиціонера, який помер минулого тижня, щоб висловити свої щирі співчуття, повідомив Білий дім.

«Під час зустрічі в Каліфорнії Байден висловив своє захоплення надзвичайною мужністю Навального і його спадщиною в боротьбі з корупцією і за вільну і демократичну Росію, в якій верховенство закону застосовується однаково до всіх», — йдеться в заяві Білого дому.

Байден також підтвердив, що Сполучені Штати оголосять про нові великі санкції проти Росії в п'ятницю у відповідь на смерть Навального, російські репресії та агресію, а також війну в Україні.

Каральні заходи будуть спрямовані на низку об'єктів, включаючи оборонні та промислові бази країни, а також джерела доходів для економіки, заявив раніше радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван.

47-річний Навальний раптово помер у п'ятницю після прогулянки у виправній колонії «Полярний вовк» за Полярним колом, де він відбував тридцятирічний термін ув'язнення.

Після смерті Навального сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що хоче оголосити Росію державою-спонсором тероризму