UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден висловив занепокоєння, що союзники України послаблюють підтримку в критичний момент війни

Президент США попередив, що Путін “наступає на п'яти”.

Президент США Джо Байден висловив занепокоєння тим, що союзники України відступають від підтримки Києва у критичний момент війни. Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також: Росіяни більше б’ють по Україні, бо знають про затримку допомоги від США − Кірбі

Байден заявив, що президент Росії Владімір Путін "наступає на п'яти".

"І що ми робимо? Відступаємо?", - додав президент США.

Він також попередив, що Київ перебуває на критичному етапі війни, оскільки запаси боєприпасів і зброї в Україні скорочуються, а бойові дії, як очікується, активізуються цієї весни.

"Сполучені Штати розглядаються як важлива нація. Якщо Сполучені Штати відійдуть від подій, що станеться? Що тоді станеться на Близькому Сході? У Тайванській протоці? Що станеться в Азії? Що станеться з Україною?", - сказав Байден у середу, 7 лютого.

У п'ятницю, 9 лютого, президент США прийматиме в Білому домі канцлера Німеччини Олафа Шольца, де, як очікується, лідери двох країн обговорять питання додаткової підтримки Києва. Тим часом Путін на початку тижня дав інтерв'ю колишньому ведучому телеканалу Fox News Такеру Карлсону, під час якого, як очікується, він спробує ще більше схилити на свій бік американських консерваторів, які скептично ставляться до надання допомоги Україні.

Читайте також: Республіканці допомагають Путіну і ставлять під сумнів гарантії США щодо захисту Європи – Еconomist

Коментарі Байдена пролунали після того, як Сенат США заблокував законопроєкт про безпеку кордонів та імміграцію, до якого прив'язані 60 мільярдів доларів допомоги Україні. Президент США раніше різко розкритикував республіканців у Конгресі через провал голосування, звинувативши в цьому, зокрема, колишнього лідера країни Дональда Трампа, який закликав представників своєї партії відхилити двопартійну угоду.

Американські законодавці ведуть переговори про розгляд законопроєкту без положення про імміграцію, який включатиме допомогу Україні та інші пріоритети національної безпеки США, однак такий підхід може зіштовхнутися з опозицією в Палаті представників, контрольованій республіканцями.