UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден висловив свою розчарованість антидемократичними діями уряду Грузії

Водночас, за його словами, США залишаються відданими грузинському народу та його євроатлантичним прагненням.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі оприлюднила лист лідера США Джо Байдена нагоди 16-ї річниці вторгнення РФ на територію Грузії, у якому він, зокрема, заявив, що розчарований антидемократичними діями грузинського уряду. Про це вона написала у своєму Facebook.

"Цього дня ми згадуємо загиблих, поранених і вимушених переселенців унаслідок жорстокого вторгнення Росії та спостерігаємо постійне намагання Кремля за рахунок місцевого населення посилити своє панування над окупованими регіонами", – зазначив Байден.

За його словами, Вашингтон залишиться твердим прихильником суверенітету та територіальної цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів.

"Я розчарований антидемократичними діями грузинського уряду, прикладом яких є закон у кремлівському стилі про "іноземних агентів" та неправдиві заяви грузинських урядовців, що суперечать нормам членства в ЄС та НАТО", – сказав глав США.

Водночас, каже він, Штати залишаються відданими грузинському народу та його євроатлантичним прагненням.

სალომე ზურაბიშვილი / Salome Zourabichvili

Читайте також: США зупинили надання 95 мільйонів доларів допомоги Грузії через "антидемократичні дії уряду"

Раніше президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявляла, що європейська перспектива країни повністю залежить від парламентських виборів 26 жовтня, зараз вона тимчасово призупинена. Вона також підкреслила, що партнери хочуть побачити волю грузинського народу