UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден тягне демократів на дно — Пелосі

Колишній спікер Палати представників заявила, що зробить "все, що в її силах", щоб усунути Байдена з виборчого списку Демократичної партії.

Ненсі Пелосі

Ненсі Пелосі

Колишній спікер Палати представників Ненсі Пелосі заявила президенту Джо Байдену минулого тижня, що вона та інші законодавці-демократи стурбовані тим, що він тягне партію вниз. Така заява прозвучала на тлі зростаючого тиску на Байдена з вимогою припинити свою передвиборчу кампанію.

Пелосі також попередила Байдена, що деякі законодавці-демократи почнуть голосніше критикувати його політичні слабкості, за словами двох людей, близьких до Пелосі. Вона закликала президента якнайшвидше прийняти рішення про відставку, пише Politico.

Один із союзників Пелосі сказав, що, можливо, вона буде публічно тиснути на Байдена, щоб той відмовився від свого місця у виборчому списку демократів.

"Спікер не хоче закликати його піти у відставку, але вона зробить все, що в її силах, щоб це сталося", — сказав він, маючи на увазі вихід Байдена з президентських перегонів.

Обмін думками між Джо Байденом та Ненсі Пелосі підкреслює новий і дедалі більш публічний етап спроби зняти Байдена з передвиборчого списку Демократичної партії. Високопоставлені демократи надіялися розв'язувати це питання приватно — Пелосі, зокрема, радила членам партії намагатися робити це принаймні деякий час.

Читайте також: Союзники США все ще віддають перевагу слабкому Байдену замість непослідовного Трампа — Bloomberg

Досі Байден і його найближче оточення відмовлялися здаватися і відкинуло заклики вийти з виборчих перегонів. В інтерв’ю CBS News Байден зазначив, що може відмовитися від участі в президентських виборах, якщо лікар повідомить йому про серйозні проблеми зі здоров’ям. А сьогодні стало відомо, що президент США отримав позитивний результат на COVID-19