UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден розкритикував зустріч Трампа з Орбаном 

Колишній президент США та угорський прем'єр вже давно підтримують приязні відносини.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з колишнім президентом США республіканцем Дональдом Трампом. Їхню зустріч розкритикував чинний американський лідер Джо Байден, повідомляє Politico.

Читайте також: Трамп викликав Байдена на дебати

"Знаєте, з ким він зустрічається сьогодні в Мар-а-Лаго? З Орбаном з Угорщини, який чітко заявив, що не вважає, що демократія працює. Він шукає диктатуру", - сказав Байден про Трампа.

"Я бачу майбутнє, в якому ми захищаємо демократію, а не послаблюємо її", - додав лідер США під час передвиборчого заходу в Пенсильванії.

Угорський лідер став “іконою” для деяких консервативних популістів, які виступають за "неліберальну демократію", включаючи обмеження імміграції та прав ЛГБТК+.

У Трампа заявили, що два давніх союзники обговорили "широке коло питань, які стосуються Угорщини та Сполучених Штатів, включаючи першорядну важливість міцних і безпечних кордонів для захисту суверенітету кожної країни".

Орбан опублікував у своєму Instagram-акаунті фотографії із зустрічі з Трампом, заявивши, що світу потрібні лідери, “які можуть принести мир”. 

Читайте також: Як республіканці втратили свій шанс зупинити Дональда Трампа — FT

Союзники з популістського табору Трамп та Орбан вже давно підтримують приязні відносини. Колишній президент США заявляв, що Орбан “зробив величезну роботу” і його “поважають у всій Європі”. Прем'єр Угорщини, тим часом, казав, що якби президентом США у лютому 2022 року був Трамп, то "війни в Європі більше не було б".