UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден прокоментував стрілянину на мітингу Трампа

Чинний президент радий, що з його суперником все гаразд.

Президент Байден засудив стрілянину на мітингу Трампа в Пенсільванії та сказав, що він радий, що його політичний суперник у безпеці, пише The Hill.

«Я радий чути, що він у безпеці та почувається добре. Я молюся за нього та його родину, а також за всіх, хто був на мітингу, та чекаю додаткової інформації», — сказав Байден у заяві одразу після того, як його поінформували про інцидент.

Він додав, що разом із дружиною, Джил Байден, вдячний Секретній службі за те, що вони доставили експрезидента в безпечне місце та додав, що зателефонує супернику щойно матиме можливість.

«В Америці немає місця такому насильству. Ми повинні об’єднатися всією нацією, щоб засудити це», – наголосив чинний президент США.

Деякі критики Байдена звернули увагу на час, який знадобився президенту, щоб публічно висловити свою думку про стрілянину на мітингу, зазначивши, що колишній президент Барак Обама та колишній президент Джордж Буш зробили заяви раніше за Байдена.

Крім того, на підтримку Трампа після інциденту висловились бізнесмен Ілон Маск, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, прем'єрка Італії Джорджа Мелоні та прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Стрілянина сталася на мітингу Трампа у Батлері в Пенсільванії. У заяві штабу Трампа йдеться, що колишній президент «почувається добре, його обстежують у місцевому медичному закладі». Деталі пообіцяли оприлюднити згодом.

Підозрюваного у стрілянині застрелили правоохоронці. Загинув також один мітингу.