UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден прокоментував ліквідацію лідера «Хезболли»

Президент США заявив про підтримку Ізраїля.

Президент США Джо Байден назвав смерть лідера «Хезболли» Хасана Насралли, вбитого напередодні в результаті ізраїльського удару по столиці Лівану, «актом справедливості».

«Хасан Насралла і терористичне угрупування «Хезболла», яке він очолював, відповідальні за вбивства сотень американців упродовж сорокарічного правління терору. Його смерть від ізраїльського авіаудару є актом справедливості для його численних жертв, серед яких тисячі американців, ізраїльтян і ліванських цивільних осіб», – йдеться у заяві Байдена.

Він зазначив, що удар, в результаті якого загинув Насралла, відбувся в більш широкому контексті конфлікту, який почався з вчиненого ХАМАС 7 жовтня 2023 року масового вбивства, оскільки наступного дня Насралла прийняв доленосне рішення об'єднати зусилля з ХАМАС і відкрити те, що він назвав «північним фронтом» проти Ізраїлю.

Байден також підтвердив підтримку Ізраїлю з боку США в умовах триваючого конфлікту на Близькому Сході.

«Сполучені Штати повністю підтримують право Ізраїлю на захист від «Хезболли», ХАМАС, хуситів і будь-яких інших підтримуваних Іраном терористичних груп», – наголосив американський президент, посилаючись на нову угоду між США та Ізраїлем про надання пакету допомоги на суму 8,7 мільярдів доларів для зменшення ризику більш широкої регіональної війни.

Зранку в суботу  «Хезболла» підтвердила, що Насралла був убитий в результаті ізраїльського удару по штаб-квартирі ліванського угрупування в Бейруті.