UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден пояснив рішення зняти свою кандидатуру з виборів

Політик зазначив, що «поважає цю посаду, але більше любить свою країну».

Президент США Джо Байден у зверненні до нації назвав рішення не висувати свою кандидатуру на переобрання «питанням демократії». Також він охарактеризував вибори 2024 року як вибір «між рухом вперед і назад, між надією і ненавистю».

Ця промова стала першим офіційним публічним виступом Байдена після того, як він оголосив, що не буде балотуватися на другий термін.

Читайте також: Джо Байден не піде у відставку з поста президента – Білий дім

«Ніщо не може стати на шляху порятунку нашої демократії. І це стосується також особистих амбіцій. Тому я вирішив, що найкращий шлях вперед - це передати факел новому поколінню. Це найкращий спосіб об'єднати нашу націю», – сказав Байден у зверненні в Овальному кабінеті.

Байден зазначив, що протягом наступних шести місяців до моменту вступу на посаду наступного президента, він продовжуватиме захищати «особисті свободи та громадянські права - від права голосу до права вибору»

«Я продовжуватиму викривати ненависть та екстремізм і даватиму зрозуміти, що в Америці немає місця політичному насильству – як і будь-якому іншому насильству – будь-коли.

Я продовжуватиму виступати, щоб захистити наших дітей від насильства зі зброєю, а нашу планету - від кліматичної кризи», – зазначив політик.

Читайте також: Досвід прокурорки проти злочинця: Гарріс жорстко «проїхалася» по Трампу

Нагадаємо, республіканці закликали Байдена подати у відставку з поста президента і звільнити Овальний кабінет після того, як він вийшов з виборчих перегонів.