UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден подякував Джонсону та закликав Сенат оперативно ухвалити законопроєкти про допомогу

Рішення Палати представників демонструє лідерство США.

Президент США Джо Байден закликав Сенат США у найкоротші терміни схвалити законопроєкт про допомогу Україні, щоб зброя якнайшвидше могла бути відправлена Києву. Про це йдеться у оприлюдненій Білим домом заяві президента США

«Я закликаю Сенат оперативно надіслати цей пакет на мій стіл, щоб я міг підписати його як закон, і ми могли швидко відправити зброю та обладнання в Україну для задоволення її термінових потреб на полі бою», — зазначив він.

Голосування у Палаті представників він назвав таким, що відповідає інтересам національної безпеки Сполучених Штатів та означає чітке повідомлення про силу американського лідерства на світовій арені.

Читайте також: У Кремлі відреагували на рішення Конгресу щодо України

«У цей критичний переломний момент вони об’єдналися, щоб відповісти на заклик історії, ухваливши терміново необхідне законодавство про національну безпеку, за яке я боровся місяцями», — наголосив Байден.

Він також подякував спікеру Палати Майку Джонсону, лідеру демократів у нижній палаті Хакіму Джеффрісу та двопартійній коаліції за ухвалене рішення.

«Це відбувається в надзвичайно невідкладний момент, коли Ізраїль стикається з безпрецедентними атаками з боку Ірану, а Україна піддається безперервному бомбардуванню з боку Росії», — сказав президент США.

Перед голосуванням про допомогу Палата представників ухвалила Законопроєкт 8038 про передачу Україні заморожених активів РФ.