UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден назвав Венса «клоном» Трампа

Венс готовий допомогти Трампу залучити голоси білих і робітничого класу.

Президент США Джо Байден назвав кандидата на пост віцепрезидента від республіканців Джей Ді Венса «клоном» Дональда Трампа.

Також в окремому дописі у соціальній мережі X Байден зазначив, що, хоча Венс «багато говорить про робітників», але «він і Трамп хочуть підвищити податки для сімей середнього класу, одночасно просуваючи ще більше зниження податків для багатих», пише Bloomberg.

«Він клон Трампа в усіх питаннях, - сказав Байден журналістам у понеділок, піднімаючись на борт літака Air Force One перед вильотом до Лас-Вегаса. - Я не бачу жодної різниці».

Читайте також: Джей Ді Венс і його заяви про Україну: що відомо про кандидата у віцепрезиденти США від Трампа

Видання нагадує, що Трамп, посварився зі своїм останнім соратником, колишнім віцепрезидентом Майком Пенсом, через його відмову заблокувати визнання перемоги Байдена на виборах 2020 року. Протестувальники з натовпу прихильників Трампа, які пройшли маршем до Капітолію США 6 січня 2021 року, скандували заклик із вимогою «повісити Майка Пенса».

Демократи прагнуть зобразити сенатора, який став венчурним інвестором, як залежного від Трампа та еліти, намагаючись притупити популістську привабливість, яку він культивував протягом своєї кар'єри. 39-річний Венс також знаменує собою потенційну зміну поколінь для республіканців - він на десятиліття молодший за 78-річного Трампа і Байдена, який у свої 81 рік є найстарішим президентом США в історії.

EPA-EFE/ALLISON DINNER

Зокрема у своїй заяві голова виборчої кампанії Байдена Дженніфер О'Меллі Діллон сказала, що Трамп обрав Венса, тому що той «зробить те, чого не зробив Майк Пенс 6 січня: прогнеться під Трампа і його екстремальну програму MAGA, навіть якщо це означатиме порушення закону і шкоду для американського народу».

Читайте також: ФБР розблокувало телефон стрільця, який вчинив замах на Трампа: що вдалося довідатися

Нагадаємо, республіканці втретє поспіль офіційно висунули Дональда Трампа своїм кандидатом у президенти США, закріпивши його статус лідера партії.