UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден назвав реальною можливість застосування РФ ядерної зброї

За його словами, ця думка виглядає божевільною, але має підстави.

Президент США Джо Байден заявив, що вважає погрозу президента Росії Владіміра Путіна використати тактичну ядерну зброю «реальною», пише Reuters.

У суботу, 17 червня, Байден назвав заяву Путіна про те, що Росія розмістила свою тактичну ядерну зброю в Білорусі, «абсолютно безвідповідальною».

«Коли я був тут близько двох років тому і казав, що хвилююся про висихання річки Колорадо, всі дивилися на мене, як на божевільного. Вони подивилися на мене так, як коли я сказав, що хвилююся щодо використання Путіним тактичної ядерної зброї. Це реально», – сказав Байден групі донорів у Каліфорнії в понеділок.

Читайте також: Норвегія виділить 21 мільйон євро Україні на ядерну безпеки

Раніше президент країни-терористки РФ Владімір Путін заявляв, що росіяни почнуть передавати Білорусі ядерну зброю у липні 2023 року. Зокрема, за його словами, розміщення тактичної ядерної зброї розпочнеться відразу ж після того, як 7-8 липня буде завершено підготовку споруд для нього. 13 червня самопроголошений президент Білорусі Аляксандр Лукашенка заявив журналістам про те, що процес вже розпочався.

Це перше розміщення Росією таких боєголовок – ядерної зброї меншої дальності, менш потужної, яку можна було б використовувати на полі бою – за межами Росії після розпаду Радянського Союзу.

У США кажуть, що уважно стежать за ситуацією в Росії та Білорусі на тлі повідомлень про розміщення в Білорусі російської тактичної ядерної зброї, водночас не бачать жодних ознак того, що Росія готується її застосувати.