UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден наступного місяця скличе в Німеччині засідання Контактної групи з питань оборони України на рівні лідерів

До Контактної групи входить близько 50 країн. 

Президент США Джо Байден оголосив, що в жовтні збере в Німеччині зустріч Контактної групи з питань оборони України на рівні лідерів. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті Білого дому.

Читайте також: Зеленський зустрівся з Байденом на Генасамблеї ООН

“Наступного місяця я скличу в Німеччині засідання Контактної групи з питань оборони України на рівні лідерів, щоб скоординувати зусилля понад 50 країн, які підтримують Україну в її захисті від російської агресії”, - сказав президент США.

Байден повідомив про це в межах заяви про підтримку України з боку США. Зокрема, Штати оголосили про нову оборонну допомогу Києву на 7,9 млрд доларів.

“Цими діями я даю чіткий сигнал: Сполучені Штати нададуть Україні підтримку, необхідну їй для перемоги у цій війні”, - додав американський лідер.

Читайте також: Голова Наглядового комітету Палати представників США розпочав розслідування щодо візиту Зеленського до Пенсильванії

До Контактної групи з питань оборони України входить близько 50 країн. З початку повномасштабного вторгнення РФ міністри оборони країн, які підтримують Україну, регулярно зустрічаються у так званому форматі “Рамштайн”, обговорюючи спільні зусилля з метою якнайкращого оснащення України військовим спорядженням.