UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден налаштований врятувати свою виборчу кампанію з «мертвої петлі» – Bloomberg

Він вважає себе найкращим кандидатом.

Цими вихідними президент США Джо Байден зібрався зі своїми головними політичними помічниками, аби повернутися до передвиборчої кампанії і зробити останню спробу врятувати свою кандидатуру на переобрання, незважаючи на шквал тривожних закликів від колег-демократів покинути президентську гонку.

Заклики вразливих демократів Палати представників і Сенату до Байдена вийти з перегонів тільки посилилися, оскільки президент був поміщений на карантин у своєму заміському будинку в Делавері після того, як у середу його тест на коронавірус виявився позитивним, пише Bloomberg.

Читайте також: Що трапиться, якщо Джо Байден вийде з президентських перегонів? — FT

Наближені до президента кажуть, що його рішучість лише зміцніла за останні дні, незважаючи на вмовляння деяких найвищих посадових осіб його партії. Це не допомогло заспокоїти чутки у Вашингтоні, що його кампанія з переобрання «опинилася в мертвій петлі».

На тлі прогнозів, що кінець близький, Байден виступив із заявою, в якій пообіцяв повернутися до передвиборчої кампанії наступного тижня. Віцепрезидентка Камала Гарріс сказала найбільшим донорам Демократичної партії, що президент зберігає шлях до перемоги. А голова передвиборчої кампанії Дженніфер О'Меллі Діллон у рідкісному телевізійному інтерв'ю сказала, що Байден «як ніколи налаштований на перемогу».

Читайте також: Байден тягне демократів на дно — Пелосі

Чинний президент наполягає, що вважає себе найкращим кандидатом, щоб протистояти Дональду Трампу.

«Я з нетерпінням чекаю повернення в передвиборчу кампанію наступного тижня, щоб продовжити викривати загрозу порядку денного Дональда Трампа, одночасно наводячи аргументи на користь мого власного послужного списку і бачення, яке я маю для Америки», – сказав він.

Його кампанія також продовжує оголошувати про проведення благодійних заходів зі збору коштів на найближчі тижні.

«Байден знає, що «ставки на цих виборах високі», – сказав у своїй заяві прес-секретар Кевін Муньос, додавши, що «до виборів залишилося багато часу».

Читайте також: Венс закликав Байдена піти у відставку, якщо той вийде з президентських перегонів

Натомість, за даними джерел Axios, що Байден може ухвалити рішення зняти свою кандидатуру на майбутніх виборах через зростаючий тиск із боку партійних лідерів у Конгресі та близьких друзів.

А телеканал ABC повідомив, що Байден доручив провести опитування, аби дізнатися думку американців щодо шансів віцепрезидентки Камали Гарріс перемогти у виборах.