UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден і Трюдо обговорять підтримку України

Президент США відвідає Канаду 23-24 березня.

Президент США Джо Байден вперше з моменту інавгурації відвідає Канаду. Його візит запланований на 23-24 березня. В ці дні Байден зустрінеться з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, повідомили в офісі глави уряду Канади.

Під час зустрічі Джо Байден обговорить із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо підтримку України та подальшу спільну роботу щодо розв'язання проблем глобального впливу вторгнення РФ в Україну.

“Прем'єр-міністр Джастін Трюдо та президент США Джо Байден продовжать співпрацю з міжнародних питань, що становлять спільний інтерес. У тому числі у непохитній підтримці України, яка захищається від російської агресивної війни”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Канада продовжила на півроку програму підтримки українців

Раніше повідомлялося, що США працюють над пришвидшенням передання Україні танків Abrams. Щоб пришвидшити постачання танків Україні, США вирішили відправити старшу модель M1A1 замість обіцяних M1A2, підготовка яких зайняла б більше часу, пише Forbes. Попри те, що M1A1 не мають деяких технологічних переваг більш нової моделі, ці танки все ж оснащені «Пакетом підвищення вогневої потужності», який містить одну дуже корисну для українських військових систему — локатор цілей на великій відстані (FTL). А Канада відправила на днях чергову партію військової допомоги – броньовані ремонтно-евакуаційні машини, скоріш за все, Bergepanzer 3, виготовлені на базі танка Leopard 2.