UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден детально пояснив своє рішення вийти з передвиборчих перегонів

За його словами, він не хотів зашкодити Демократичній партії.

Президент США Джо Байден вперше детально пояснив, чому відмовився від участі у президентських виборах цього року. В інтервʼю CBS він заявив, що багато демократів у Конгресі вважали, що його кандидатура негативно вплине на результат голосування.

За словами Байдена, опитування показували, що він разом із кандидатом від республіканців Дональдом Трампом йде "нога в ногу" і так було б до самих виборів у листопаді. Тепер же, каже президент США, його однопартійці можуть зосередитися на головному завданні: перемогти Трампа.

"Я хвилювався, якщо я залишуся в перегонах, це буде тема. Ви брали б у мене інтерв’ю на тему: "Чому Ненсі Пелосі сказала, чому зробила то…". І я подумав, що це справді відволікатиме", – пояснив Байден.

Читайте також: Байден заявив, що не впевнений у мирній передачі влади, якщо Трамп програє на виборах

Також лідер США сказав, що на момент участі у виборах 2020 року він вважав себе "перехідним президентом". Він додав, що "навіть не може сказати", скільки йому років.

Нагадаємо, 21 липня Байден офіційно заявив про вихід з президентських перегонів та підтримав кандидатуру своєї віцепрезидентки Камали Гарріс. Вона отримала підтримку 99% з 4567 делегатів Демократичної партії, які голосували протягом пʼяти днів з приводу кандидатури на посаду президента країни. 

Детальніше про Гарріс, про те, чи здатна вона проводити самостійну політику, чи розуміється на світових справах і якими є її шанси перемогти Трампа, розповідав Олег Шамшур у статті "Чи покарає Гарріс Трампа й чого ще очікувати Україні від Байдена цього року".