UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американські медіа назвали ім’я чоловіка, який стріляв у Трампа, ФБР наразі не готове підтвердити їхню інформацію

Постріли було зроблено з автоматичної гвинтівки з відстані понад 110 метрів.

В колишнього президента США і учасника поточних президентських перегонів Дональда Трампа стріляв 20-річний Томас Метью Крукс. Про це повідомило американське видання The New York Post з посиланням на власні джерела.

Крукс кілька разів вистрілив під час передвиборчого мітингу, поранивши в тому числі й Трампа у вухо. Сталося це в містечку Батлер, недалеко від Піттсбурга, штат Пенсильванія, уродженцем якого і є стрілець.

Крукс виліз на дах виробничого підприємства більш ніж за 110 метрів від сцени на території Butler Farm Show.

Його вбили снайпери спецслужб. Пізніше було знайдено самозарядну гвинтівку типу Colt AR-15.

Читайте також: Байден прокоментував стрілянину на мітингу Трампа

Чому Крукс стріляв у ймовірного кандидата в президенти від Республіканської партії,наразі невідомо.

Власне, у ФБР кажуть, що поки не готові назвати ім'я того, хто стріляв у Трампа. Про це інформує BBC. Представник поліції штату Пенсільванія Джордж Бівенс каже, що особа, яка стріляла, «попередньо встановлена», але теж не назвав його імені та не навів жодних подробиць, що дозволяють встановити особу. У зловмисника не було при собі жодних документів, тому влада чекає аналізу ДНК та біометричні дані для встановлення особи.

Раніше повідомлялося, що під час виступу Дональда Трампа в штаті Пенсільванія пролунали постріли, політик припинив промову і покинув майданчик, у нього було закривавлене вухо.