UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американська компанія отримала більше $1 мільярда на будівництво атомних субмарин

Контракт має бути виконано до 2033-го року.

Компанія "General Dynamics Electric Boat" отримала контракт на будівництво відразу двох атомних підводних човнів класу Virginia. Про угоду було оголошено на офіційному сайті Міністерства оборони США.

Сума угоди склала $1,076 млрд. Кошти виділено на закупівлю матеріалів корпусу та основного обладнання для атомних підводних човнів SSN 812 і SSN 813. Роботи за контрактом завершаться до вересня 2033 року.

Субмарини класу Virginia спроєктовані з урахуванням вимог XXI століття. Вони можуть нести торпеди та крилаті ракети Tomahawk. Деякі підводні човни наприкінці поточного десятиліття отримають гіперзвукові ракети.

Читайте також: У США заявили, що їхні об’єкти ВМС атакували китайські хакери

Підводні човни мають довжину 114,9 метра, ширину до 10,5 метра і водотоннажність 7800 тонн. Швидкість субмарини становить понад 60 км/год. У середньому кожен підводний човен обходиться Військово-морським силам США більш ніж у $2 млрд.

Раніше повідомлялося, що сенатор від Республіканської партії Сполучених Штатів Америки Ліндсі Грем вважає важливим якомога швидше відправити Україні далекобійні ракети ATACMS та касетні боєприпаси для звільнення територій від російських окупантів.