UA / RU
Підтримати ZN.ua

Адміністрація Байдена передала засекречену доповідь Конгресу про стратегію у російсько-українській війні – Reuters

Законодавці очікували її ще в червні.

Адміністрація президента США Джо Байдена передала до Конгресу довгоочікувану засекречену доповідь, у якій викладається стратегія Сполучених Штатів щодо війни між Росією та Україною.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на три анонімні джерела.

Читайте також: Україна має план своєї перемоги, але його втілення залежить від США – Зеленський

Документ підготували відповідно до вимог законопроєкту на суму 60 мільярдів доларів, який передбачає підтримку України. Дебати навколо цієї військової підтримки тривали з осені минулого року, і зрештою законопроєкт ухвалили у квітні. Початково термін подання доповіді був визначений на червень, проте її передали із затримкою.

Один із помічників члена Конгресу повідомив, що документ надійшов у понеділок, проте законодавці ще не ознайомилися з його змістом. Ще двоє джерел підтвердили отримання доповіді.

Значна затримка у передачі документа викликала критику з боку деяких республіканців. Вони висловлюють розчарування та погрожують заблокувати майбутні ініціативи щодо фінансування підтримки України.

Сенатор Джим Ріш, який є головою комітету із закордонних справ, у серпні коментував ситуацію навколо доповіді, наголошуючи, що підтримує Україну, але підкреслив, що ця підтримка не повинна бути "сліпою".

Читайте також: Зеленський закликав союзників закінчити російську агресію вже цієї осені

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський, який планує бути присутнім на засіданні Генасамблеї ООН, заявив 8 вересня, що Україна представить свій план перемоги не лише президентові США Джо Байдену, але й обом кандидатам на посаду очільника Білого дому – Дональду Трампу та Камалі Гарріс.